ВІДБУЛАСЯ 59-та ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ

Дата: 11.07.2024 22:06
Кількість переглядів: 342

Фото без опису

 

  11 липня 2024 року відбулася 59-та позачергова сесія Вапнярської селищної ради, в якій взяли участь 15 з 21 обраних депутатів, керівники відділів, установ та закладів громади, представники громадськості та ЗМІ. Розпочалося сесійне засідання з традиційною хвилини мовчання, якою всі присутні вшанували загиблих та невинно убієнних на війні росії проти України. Після цього було представлено нового керівника, начальника ВП № 2 Тульчинського РВП, підполковника поліції Олександра Петровича Берчука, який коротко ознайомив зі своєю біографією, зазначивши що повернувся із Харківщини, де разом з підрозділом здійснював захист країни від агресора.

  За тим, було розглянуто 20 питань порядку денного, які детально було обговорено на комісії, яка предувала позачерговій сесії. Серед ухвалених рішень сьогодні - внесення змін до місцевих Програм, рішень попередніх сесій, встановлення місцевих полатків та зборів на території Вапнярської громади з 2025 року, земельні, дозвільні тощо. Серед питань РІЗНЕ - обговорювалося питання сталого водопостачання в селищі, зокрема шляхи вирішення цієї проблеми в різних варіаціях. А це - придбання потужного генератора для водонасосної станції, і наразі тривають консультації з експертами та прорахунки можливостей такої альтернативи. А ще знову порушувалося  питання щодо облаштування громадських криниць, адже стабілізаційні вимкнення електроенергії, які вже стали незмінними в нашому житті, тягнуть за собою і деціцит водопостачання, адже на тих дві години, коли вмикають світло, півтори години йде лише на те, щоб накачати воду в мережу насосами, тому останнім часом навіть і після узгодження графіків вимкнень з Комаргородом, питання водопостачання так і залишилося невирішеним. Тому громадські криниці - це альтернатива та як запасний варіант на критичний момент. Наразі триває робота щодо викачки та облаштування таких криниць в селищі, узгоджується перелік таких об'єктів. 

  Паралельно КВЕП "Вапнярка-Водоканал" працює над питанням безперебійної роботи водокачки у Кислицькому, а саме, щоб її, як об'єкт критичної інфраструктури не вимикали взагалі. І мають надію, що це питання має вирішитися цими днями на обласному рівні. Обговорювалося також питання придбання для комунального підприємства трактора-екскаватора, адже наявний  транспорт вже досить зношений та навіть після капітального ремонту не має таких потужностей, як раніше. Це питання вирішуватиметься на наступних сесіях Вапнярської селищної ради. 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь