КВЕП «Вапнярка водоканал» інформує про надання доступу до лічильників обліку води та встановлення лічильників

Дата: 27.05.2024 20:34
Кількість переглядів: 580

 Фото без опису

 

  З 2 серпня 2017 року в Україні набув чинності Закон про комерційний облік. Зазначимо, що встановлення лічильників води за межами приватного будинку та будинках  є загальнообов’язковим. Такі вимоги діють згідно Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”, який набрав чинності ще в 2017 році.

  Вимоги, яких слід дотримуватись: 

- лічильник має бути встановлений на водопровідному вводі за межами будинковолодіння або ж на території будинковолодіння при наявності доступу до нього.

- лічильник має бути встановлений у відповідному колодязі у горизонтальному положенні (в точці приєднання до централізованої мережі водопостачання). У разі відсутності колодязя, його необхідно збудувати відповідно до Державних будівельних норм: ширина – 1 м, глибина – в залежності від глибини залягання водопроводу (орієнтовно 1,8 м).

- лічильник – власність споживача і встановлюється за його кошти.

"У разі не встановлення лічильника за межами будинку або ненадання доступу, законодавством передбачено ряд штрафних санкцій, в тому числі, припинення водопостачання/водовідведення надавачем комунальних послуг".

Дуже прикро сьогодні говорити про ненадання доступу до приладів обліку води контролерам. При відвідуванні контролерами споживача доступ не надає дружина або чоловік. Пояснення –будинок не на мені. Але ж  ви проживаєте разом. І  через деякий час вже надає доступ цей самий чоловік. Чому так?  Значить, було безоблікове споживання, яке ліквідоване  до приходу контролера. Просимо, цінувати час контролерів.

 Кількість  випадків приведені в таблиці:

Район містечка

 

Лічильники не працюють, шт

1

 

Несанкціонована врізка, споживачів

5

 

Не допуск до приладів обліку (лічильників)

1

 

Заборгованість, грн.

66700

 

Район центр селища

Не допуск до приладів обліку (лічильників)

1

 

Район центр селища

Заявили про додаткову врізку самостійно

1

Допомагаємо ліквідувати без штрафних санкцій

 

 

 

Район старого елеватора

Втручання в лічильник

1

 

Заборгованість, грн.

25300

 

 

 

  Нагадуємо - в кого є  безоблікова врізка, не працює лічильник і т.п., просимо з’явитися в Водоканал. Допоможемо усунути недоліки без накладання штрафу. В кого контролерами буде знайдено безоблікове водопостачання, штраф - Кримінальний кодекс України Стаття 188-1 викрадення води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років (неоподатковуваний мінімум для громадян у 2024 р. становить 1514 грн).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь