День пам’яті і вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 09:09
Кількість переглядів: 189

Фото без опису

 

 

Щороку, 14 грудня, ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

 Цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.
 Спогади про той трагічний день намагаються стерти роки та воєнні події, але пам’ять про тих, хто безстрашно вступив у боротьбу з наслідками цієї аварії, назавжди залишиться в наших серцях і пам’яті. Це були звичайні люди: вчені, військові, лікарі, пожежники, які не шкодували свого життя, щоб врятувати інших від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають спокою людству і сьогодні. Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність.

 Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

 Шановні ліквідатори Вапнярської громади! Щиро дякуємо вам за подвиг та схиляємо голови перед тими, хто не дожив до цього дня, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про це й підтримувати тих, до кого у сім’ю прийшла чорнобильська біда.

 Минають роки після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій. Але загроза повтору подібного лиха постає в уяві дуже реалістично, адже російські окупанти вже довели, що готові влаштовувати не лише геноциди, а й екологічні катастрофи й щоразу погрожують нам мінуваннями та обстрілами інших АЕС. Зараз на варті миру, спокою та екології стоять Збройні сили України. Тож із нашою перемогою у війні залишиться у минулому й ніколи не повториться і жах Чорнобильської катастрофи.

  З повагою, селищний голова Вапнярської громади Олександр Горенюк, старости Колоденського, Височанського, Вербівського та Марківського старостинських округів, депутатський корпус та виконавчий комітет. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь