ДО ДНЯ УСИНОВЛЕННЯ В УКРАЇНІ

Дата: 18.09.2023 14:22
Кількість переглядів: 588

 Фото без опису

   Напередодні Дня усиновлення, який в поточному році відзначається 17 вересня згідно Указу Президента України від 28.07.2023 року № 455/2023 «Про внесення змін до деяких указів Президента України» за ініціативи служби у справах дітей Тульчинської районної військової адміністрації в Центрі надання адміністративних послуг Вапнярської селищної ради 15 вересня 2023 року відбувся брифінг щодо стану розвитку сімейних форм виховання, зокрема усиновлення під час воєнного стану. 
   Спільно з учасниками заходу було обговорено,  що процедуру взяття опіки над дитиною спростили, а усиновлення дітей в Україні в умовах воєнного стану здійснюється виключно у відповідності до норм чинного законодавства. Відповідно до чинного законодавства, у першу чергу мають вживатись вичерпні заходи для реалізації права дитини на виховання батьками або іншими родичами. Під час воєнного стану процедура усиновлення дитини не змінюється та не спрощується. Усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім’ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду. Акцентовано увагу, що громадянам, які виявили бажання взяти дитину на виховання в сім’ю, слід звернутися до служби у справах дітей за місцем свого проживання/перебування (адреса та контактні телефони розміщені на офіційних сайтах). 
  Також було  надано службою у справах дітей Тульчинської районної військової адміністрації роз'яснення щодо вирішення проблемних питань, які перебувають на контролі в службі у справах дітей Вапнярської селищної ради.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь