ВІДБУЛАСЯ 47 ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ ВАПНЯРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 07.09.2023 23:25
Кількість переглядів: 234

Фото без опису

 7 вересня 2023 р. в актовій залі Вапнярської селищної ради відбулася 47 позачергова сесія VIII скликання. Присутні перед початком сесійного засідання вшанували загиблих на війні хвилиною мовчання та перейшли до порядку денного. Хоча порядок денний містив лише чотири питання, проте зібрання тривало більше години. Серед основних питань - внесення змін до бюджету, внесення змін до Програми соціального захисту по наданню соціальних послуг соціально-незахищеним громадянам, сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах та іншим категоріям громадян Вапнярської громади на 2023 рік. Щодо змін в цю Програму секретар ради Тетяна Василенко відзначила, що зміни відбулися в частині додавання пункту до цієї Програми, згідно якого дозволяється надання допомоги вище перерахованим категоріям громадян, в тому числі сім’ям загиблих і померлих учасників бойових дій в натуральному та грошовому вигляді. 

 Що значить в натуральному вигляді пояснив селищний голова Олександр Горенюк на прикладі Марківського старостату. Саме там після серпневої негоди було пошкоджено близько двохсот дерев. В період активної ліквідації наслідків стихії, в якій взяли участь керівництво та працівники селищної ради, Вапнярського комунгоспу, бюджетних установ та закладів, старостинського округу, місцеві підприємці було не лише розчищено територію біля Марківської школи, а ще й здійснено заготівлю дров для сімей загиблих захисників Марківки та Антополя. «Під час розчистки розпочався процес завезення дров до будинків, де мешкають сім’ї загиблих захисників Марківки та Антополя. Наразі прийнято 13 заяв від цієї категорії громадян. Дрова будуть розвозитися згідно поданих заяв. Також було забезпечено дровами сільський ФАП, Вапнярську пожежну команду, та завезено дрова у Височанський старостат для сімей загиблих. Створено резерв на території Марківського старостату та в Містечку. Саме на території мікрорайону найближчим часом буде облаштовано блокпост, тому заготівельний запас деревини якраз стане в нагоді, адже обігрів людей, які чергуватимуть на блокпосту – необхідна складова в осінньо-зимовий період», - надав роз’яснення селищний голова Олександр Горенюк.

 Після такого інформування депутати одностайно проголосували за внесення змін до Програми, а ще затвердили в новій редакції Статут КВЕП «Вапнярка Водоканал», передали на баланс відділу освіти, культури, молоді та спорту діючий дитячий майданчик, який розташований на стадіоні «Локомотив» в Вапнярці.

 Після розгляду основних питань, левову частку сесійного засідання народні обранці обговорювали питання, внесені в «Різне». Серед них – й питання вуличного освітлення, відновлення якого якраз вивчається, адже мережа не працювала досить довгий час, та і досить великою перешкодою для цього є заростання та масовість дерев біля прибудинкових територій, які просто нависають на лінії електропередач. Тому селищний голова звернувся до місцевих депутатів разом із комісією зробити детальний обхід підпорядкованих вулиць та здійснити інформаційну кампанію, а при можливості – допомогти одиноким особам похилого віку здійснити розчистку від дерев, які заважають ЛЕП. Так, при активній співпраці депутатів із місцевими жителями, розуміння з боку власників домоволодінь буде відновлено вуличне освітлення, адже світловий день суттєво скорочується восени і сутінки наступають раніше. Так, розглянуто пропозицію про ввімкнення вуличного освітлення у визначені години на магістральних вулицях, головних дорогах, шкільних вулицях, біля стадіону, дитячого садочку інш. Разом з тим, селищний голова наголосив, що за результатами вчорашньої наради оперативного штабу оборони Тульчинського району, посилено заходи світломаскування, тому поки діють обмеження в період воєнного стану щодо масового увімкнення вуличного освітлення в громаді.

 Також порушувалося питання щодо поширення сказу на Вінниччині та шляхи недопущення його в нас на території громади шляхом відстрілу мисливцями лисиць. А також гостро постає питання збільшення чисельності бродячих собак та випадків в громаді укусів безпритульних тварин. І стерилізація саме в таких випадках тільки врегулює чисельність бродячих собак, проте від можливих подальших укусів це ніяк не врятує. Тому й вирішується наразі місцевою владою питання про відловлювання бродячих собак в Вапнярській ТГ. Адже згідно законодавства ми вправі лише відловити бродячу собаку чи помістити її у притулок.

 Зокрема, обговорено ще ряд важливих для життєдіяльності громади питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь