ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ГРОМАДИ ТА ФЕЙСБУК-ГРУПА ЗАЗНАЛИ ХАКЕРСЬКИХ АТАК

Дата: 31.03.2023 07:26
Кількість переглядів: 180

Фото без опису

 Вже три дні поспіль Інтернет сторінками поширюються новини про злам Instagram та Facebook сторінок, офіційних сайтів тощо. 30 березня 2023 року адміністратору офіційного веб-сайту Вапнярської громади надійшло повідомлення про дії аферистів, які пропонують перенесення домену задля подальшої безпеки Інтернет-ресурсу. Проте, як вказано в повідомленні від техпідтримки сайту – це не забезпечення безпеки, а шлях для несанкціонованого доступу сторонніх осіб до офіційного ресурсу громади. Поки від самого ранку адміністратори громади разом із техпідтримкою працівників компанії Metastudio (розробники і обслуговуючі сайту) вирішували проблему безпеки сайту і відновлювали видалену хакерами інформацію, зазнала нищівної дії аферистів група Фейсбук Вапнярська територіальна громада, доступ до якої тісно пов'язаний із доступом до офіційного сайту, який був зламаний хакерами вже не вперше від початку повномасштабного вторгнення росії.

Таким чином в Фейсбук-групі з’явилася публікація від так званої Катерини Двоян, зміст якої обурив багатьох жителів нашої громади, а особливо захисників та волонтерів, про яких і йшлося в даній публікації. Пост опублікований зі сторінки безперечно колаборантки-нібито пересенки із Сум. Ганебно облито брудом воїнів ЗСУ та волонтерів і подано в такому ракурсі, немов би влада це підтримує. На її сторінці це не перша публікація дивного змісту (фото додаються). В її постах явний заклик до ворожнечі, розпалювання суперечок між людьми як на політичні так і на релігійні теми, і зокрема публікації з низки російських сайтів, заборонених в Україні. Представників місцевої влади, яких в першу чергу намагалися очорнити поданням цієї публікації без дозволу адміністратора групи, вкрай обурили дії хакерів. В той же день було подано заяву до Кіберполіції для встановлення всіх обставин вчиненого інформаційного правопорушення, яке ображає кожного нашого земляка-захисника, волонтера, кожного свідомого українця і патріота рідної землі. Ми це так не залишимо і наразі активно встановлюються обставини несанкціонованого доступу та особи, які його здійснили.

На цей час сайт Вапнярської територіальної громади та група в соцмережі Фейсбук проходять техобслуговування, фахівці працюють над стабільним відновленням його роботи. Вапнярська селищна рада приносить вибачення за технічні труднощі, спричинені російськими хакерськими атаками і які призвели до такої напруженої ситуації в громаді. Місцева влада ні в якому разі не намагається заплямувати сміливість і відвагу наших захисників, завдяки яким ми спокійно спимо вночі і працюємо вдень, не намагається недооцінити щоденну роботу волонтерської спільноти.

Вчорашня ситуація, вкотре довела, що дії таких фейків і зловмисників спрямовані на виникнення розбрату між земляками, суперечок та колотнечі, і саме в той час коли ми маємо пліч-о-пліч стояти проти ворога задля Перемоги. Українці – сильні, ми вистоїмо і так захистимо наші ресурси, що ніяка нібито томашпільчанка родом з Сумів не проб’є нашу вапнярську броню. Якщо ж в подальшому ви зустрінете серед Інтернет-ресурсів публікації схожого характеру, просимо вас відразу повідомляти поліцію або органи місцевого самоврядування. Разом – ми сильні! Слава Україні! Працюємо задля Перемоги!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь