29 СІЧНЯ - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

Дата: 29.01.2023 10:08
Кількість переглядів: 279

Фото без опису

 

 29 січня Україна вшановує пам’ять Героїв битви під Крутами і згадує історію боротьби, коли, за різними оцінками, від 70 до 100 молодих українських хлопців віддали свої життя за самостійність і свободу України та на кілька діб зупинили більшовицьку армію, яка сунула на Київ, щоб задушити молоду Українську державу. Вище за власне життя молоді українці поставили свободу і гідність, Незалежність своєї держави. 105 років минуло з часу тих трагічних подій, а боротьба з росією триває і сьогодні. Ми знову змушені обороняти власну незалежність та територіальну цілісність ціною людських жертв.

 Крути стали легендою, символом жертовності та незламності молодого покоління.  З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому героїв Крут у публіцистиці часто називають “першими кіборгами”.

Вічна слава й пам’ять Героям, які полягли в бою за наше сьогодення та свободу України. Ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як і наші сьогоднішні захисники та захисниці, слугують гідним прикладом нашим майбутнім поколінням!

 З повагою та шаною за полеглими селищний голова Вапнярської ТГ Олександр ГОРЕНЮК, колективи Вапнярської селищної ради та старостинських округів, депутатський корпус та виконавчий комітет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь