ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

Дата: 14.12.2022 10:57
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

 

 Сьогодні ми дякуємо самовідданим ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи та вшановуємо світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя, рятуючи людей від радіації.

 Вже 36 років віддаляють нас від тієї дати, коли було завершено будівництво саркофага над четвертим, пошкодженим від вибуху, енергоблоком Чорнобильської АЕС. Але, скільки б часу не пройшло, відлуння чорнобильської трагедії болить нам і досі. Через втрачені життя ліквідаторів і мешканців довколишньої території, через шкоду, завдану здоров’ю людей, через дітей, які не народилися, через заражену радіацією природу.

 І хоча весь цивілізований світ пам’ятає, наскільки загрозливим може бути «мирний атом», на жаль, сьогодні питання ядерної безпеки знову актуалізувалося. Російські агресори не лише загрожують нам застосуванням ядерної зброї, а ще й варварськи знову порушують правила безпечного поводження на Чорнобильській, Запорізькій атомних електростанціях, Енергодарі тощо.  А працівники АЕС, як свого часу чорнобильці, ризикують своїм здоров’ям і навіть життям для того, щоб убезпечити роботу електростанції.

 З усією повагою бажаємо землякам-чорнобильцям, які рятували світ у 1986 році, та мужнім ліквідаторам-чорнобильцям, які рятують його зараз, а також атомникам та їх родинам міцного здоров’я, довгих років життя і родинного благополуччя. Низький уклін, щира вдячність і обов’язково мирного українського неба!

 З повагою селищний голова Вапнярської ТГ Олександр Горенюк, очільники Колоденського, Височанського, Вербівського та Марківського старостинських округів, депутатський корпус та виконавчий комітет Вапнярської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь