З ДНЕМ ДЕРЖАВНОСТІ, УКРАЇНО!

Дата: 28.07.2022 09:52
Кількість переглядів: 1421

Фото без опису

   

  28 липня 2022 року Україна вперше відзначає День Української Державності! Це безперечно славетний день тисячолітньої традиції Української державності - від перших згадок про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва, славних Чернігова та Галича, від героїчних князів Рюрика, Олега та Ігоря, від Великого Князя Київського Володимира Святого, який у 988 році  прийняв християнство як державну релігію, що стало для України цивілізаційним вибором і до сьогодення.
  Християнство з різних проукраїнських слов’янських племен створило єдиний український народ. Народ, який протягом більше тисячі років продовжував свою державну традицію. У вигляді величної найбільшої у тогочасній Європі Київської Русі князя Ярослава Мудрого, Галицько-Волинського Королівства короля Данила, української козацької держави Богдана Хмельницького, Української Народної Республіки Верховного Отамана Симона Петлюри, Західноукраїнської Народної Республіки президента Євгена Петрушевича, Української Держави гетьмана Павла Скоропадського, Карпатської України президента Августина Волошина, відродженої у 1941 році Української Держави Степана Бандери, сучасної незалежної України.
  Тисячоліття за цю державну традицію боролися Герої минулого. За тисячолітню незалежність сьогодні борються та віддають своє життя Герої сучасності. Вапнярська громада вже втратила вісім славних воїнів, мужніх  синів рідного Вапнярського краю, які загинули за волю України. Слава їм та вічна пам'ять! Ми не забудемо їхнього подвигу ніколи! Нехай береже Господь кожного українського військовослужбовця на фронті та прискорює нашу спільну Перемогу!

 Вся українська нація боронить державу від ворога, який народився у мокшанських болотах відсталої заліської окраїни Київської Русі. І тепер ці нащадки мокшан заявляють про «одін народ». Знайте, московитські поганці, не може бути нічого спільного між нащадками Володимира Великого та дикими орками з московських боліт. Українська державність має тисячу років і буде існувати вічно!
  Зі святом Вас, друзі! Зі святом Української державності! Україна вистоїть! Україна переможе! Слава Україні!

 

  З повагою селищний голова Вапнярської громади Олександр ГОРЕНЮК, очільники Колоденського, Височанського, Вербівського та Марківського старостинських округів, депутатський корпус та виконавчий комітет Вапнярської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь