Пошук

Куріння у приміщеннях закладів ресторанного господарства заборонено

Дата: 26.07.2022 10:31
Кількість переглядів: 1211

 

  З 11 липня 2022 року набрали чинності зміни до статті 13 Закону України №2899-IV щодо заборони куріння тютюнових виробів, кальянів, використання електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, трав'яних виробів для куріння у всіх громадських приміщеннях. Зокрема, закон забороняє куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів у приміщеннях закладів ресторанного господарства. Тому відведення спеціальних залів для курців або наявність попільничок для куріння у приміщенні ресторану, бару тощо є неправомірним.

 Зазначимо, що закладом ресторанного господарства є організаційно-структурна одиниця у сфері ресторанного господарства, яка здійснює виробничо-торговельну діяльність: виробляє і (або) доготовляє, продає і організовує споживання продукції власного виробництва і закупних товарів, може організовувати дозвілля споживачів.

 У місцях та закладах, в яких куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів заборонено, мусить розміщуватися наочна інформація, що складається з графічного знака про заборону куріння і тексту такого змісту: "Куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів заборонено!"

 Також за законом власник, уповноважені ним особи або орендарі відповідних споруд чи окремих приміщень, зобов’язані будуть відвести спеціальні місця для куріння.

 Їх сумарна площа не має перевищувати 10% загальної площі будівлі. Крім того, вони повинні бути обладнані витяжною вентиляцією чи іншими засобами для видалення тютюнового диму.

 У таких місцях мусить розміщуватися наочна інформація, яка складається із відповідного графічного знака та тексту такого змісту: «Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров'ю!».

 На суб’єктів господарювання, які порушують вищезазначену заборону щодо розміщення попільничок або куріння у приміщеннях закладів ресторанного господарства, може бути накладений штраф від однієї тисячі гривень до десяти тисяч гривень.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь