26 КВІТНЯ - ДЕНЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

Дата: 26.04.2022 11:30
Кількість переглядів: 1224

Фото без опису

 

  В ніч на 26 квітня 1986 року сталася Чорнобильська катастрофа. Тисячі людей вступили у смертельний двобій з незримим ворогом, захищаючи від  наслідків ядерного вибуху не лише рідну землю і народ України, а й усе людство.

  Вранці 24 лютого 2022 року  росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну. 

Чорнобильська АЕС була захоплена  російськими військами в перший день агресії, але від самого початку нападу працівники АЕС відверто виказали своє негативне ставлення до загарбників. Окупанти перетворили ядерний об’єкт на військову базу і знову персоналу атомної станції  довелося в  нелюдських умовах дбати  про безпеку АЕС та цілого світу. 

  31 березня окупаційні війська залишили територію Чорнобильської АЕС, а 5 квітня на атомну електростанцію  прибули підрозділи Національної гвардії України, які  взяли атомну станцію під свою охорону. Наразі працівники  станції продовжують обслуговувати об'єкти  АЕС у штатному режимі та відстежувати радіоактивну ситуацію. Шановні ліквідатори та працівники АЕС! Ви є справжнім прикладом патріотизму, мужності і самовідданості. Від щирого серця бажаю  вам міцного здоров’я, миру, оптимізму, добробуту та благополуччя!    

  В той тривожний час 1986 року наші земляки також за покликом серця відгукнулись на заклик Вітчизни, захищали нашу землю від підступного радіаційного ворога. Безмежно вдячні їм за мужність, героїзм та сміливість! Пройшло 36 років після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису. Доземно схиляємо голови в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії!.. Перед живими!.. Перед пам’яттю померлих від радіаційного смерчу!..

 Хай завжди  з Вами буде людська вдячність за Ваші  добрі справи, за Ваш життєвий подвиг!

Слава Україні! Героям Слава!

  З повагою селищний голова Олександр Горенюк, колективи Вапнярської селищної ради та старостинських округів, депутатський корпус та виконавчий комітет.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь