Рейд «Нічне місто» на території Вапнярської територіальної громади

Дата: 17.11.2021 15:22
Кількість переглядів: 407

Фото без опису

 

 12 листопада  2021 року з метою профілактики дитячої безпритульності і бездоглядності, попередження правопорушень серед неповнолітніх спеціалістами відділу Служба у справах дітей Вапнярської селищної ради спільно з представниками Тульчинського районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області, фахівця КУ «ЦНСП», спеціаліста ССД  РДА   проведено  вечірній профілактичний рейд «Нічне місто» по закладах, у яких здійснюється діяльність у сфері розваг та  громадського харчування, а також по місцях загального відпочинку жителів Вапнярської  ТГ.

 У ході проведення рейду проведено попереджувальні профілактичні бесіди з неповнолітніми щодо наслідків вживання алкогольних напоїв, тютюнопаління та правопорушень, проведено роз’яснювальну роботу із персоналом та адміністрацією усіх відвіданих закладів, пояснено  їм про  правові наслідки недотримання законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, в яких провадиться діяльність у сфері розваг та в закладах громадського харчування у нічний час, а також про заборону продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

      Такі заходи не мають на меті обмежити права дітей, а лише обмежити можливість впливу на них негативного та небезпечного середовища. Це ефективна можливість попередження  злочинності як з боку дітей, так і проти них. Згідно ст.20 Закону України «Про охорону дитинства»  та Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час» діти віком до 16 років з 22:00 до 6:00 не можуть перебувати у нічний час без присутності хоча б одного з батьків або іншого законного представника. Якщо під час рейду-перевірки у нічний час виявлено неповнолітніх дітей без нагляду,  працівниками відділу Служби у справах дітей проводиться відповідна роз’яснювальна профілактична бесіда щодо недопущення їх перебування у нічний час в таких місцях. За такі порушення несуть відповідальність батьки. Працівники поліції відносно них складають адміністративний протокол за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей (ст.184 КУпАП). Уперше до батьків може застосовуватись попередження або накладення штрафу. За вчинення такого правопорушення повторно протягом року передбачено штраф. Повнолітні особи, які вживають алкогольні напої та тютюнові вироби разом з неповнолітніми, теж несуть відповідальність і відносно них складається адміністративний протокол за статтею Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння.

Фото без описуФото без опису

   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь