СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ЗУСТРІВСЯ З ПРЕДСТАВНИКАМИ МОЛОДІЖНОЇ РАДИ ВАПНЯРСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 21.04.2021 23:26
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

  21 квітня 2021 року під час діалогу селищного голови Олександра Горенюка з представниками Молодіжної Ради було обговорено низку питань підтримки та розвитку молоді в громаді. На початку зустрічі голова Молодіжної ради Анастасія Стангріт ознайомила очільника громади з результатами онлайн-опитування потреб молоді, згідно яких переважна більшість опитаних пропонують створити - територіальний парк відпочинку (90%) або ж Молодіжний центр (10 %). Ці ініціативи були підтримані селищним головою і спільно обговорені під час майже годинного діалогу. Узгоджено співпрацю з активом Молодіжної ради в плані облагородження території біля колишнього залізничного клубу в Вапнярці і перетворення її на зелену зону відпочинку із лавочками, ігровими чи спортивними комплексами і в перспективі облаштування скейт-зони чи міні-рампи. Це все можливо завдяки поетапній співпраці, як зазначив селищний голова, тому першим кроком буде благоустрій цієї території, до якого і закликав спільно взятися найближчим часом, організувавши своєрідну територіальну толоку безпосередньо за участі й молоді та всіх бажаючих.

  Позитивно розглянуто питання створення молодіжного простору на базі Вапнярського селищного Будинку культури, облаштування в одній з кімнат, зон молодіжного робочого простору, відпочинкових зон та зон спілкування.

  Також було обговорено питання сортування сміття в громаді та підтримано ініціативу Молодіжної ради долучитися до вивчення досвіду успішних практик та реалізації їх в нашій громаді завдяки написанню ґрантових проєктів при підтримці Вапнярської селищної ради та Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА, останньою з яких Молодіжна рада вже залучилася та поетапно рухається в цьому напрямку. Наразі члени Молодіжної ради працюють над розробленням Програми підтримки та розвитку молодіжної політики в Вапнярській громаді та планують організувати в травні місяці територіальний Велопробіг-Квест з визначенням переможців та цінним призовим фондом. Також молодіжні активісти поділилися з селищним головою планами щодо висадження цими днями в Вапнярці з нагоди 35-их роковин трагедії на Чорнобильській АЕС символічно – 35 кущів білих троянд, які являються своєрідним символом відродження навколишнього середовища.

  А ще обговорено питання благоустрою в населених пунктах, утилізації твердих побутових відходів, якими цікавилася молодіжна активістка з Високого, член Молодіжної ради Наталія Маринюк, запропонувавши відновити в Вапнярці та встановити в селах зокрема бокси для використаних батарейок. Було озвучено та результативно обговорено ще ряд питань молодіжного, організаторського, фінансового характеру тощо.

  Пропозиції та ініціативи молоді були схвально підтримані селищним головою, діалог виявися продуктивним та спрямованим на співпрацю, адже, за словами Олександра Горенюка, всі раціональні починання та ініціативи молоді будуть підтримуватися Вапнярською селищною радою та спільними зусиллями реалізовуватимуться. «Ви активні, креативні й енергійні. Сьогодні все у Ваших руках. Я підтримаю будь-яке Ваше починання, яке зробить нашу громаду ще кращою, а життя молоді більш насиченим, комфортним і цікавим», - зауважив селищний голова на завершення зустрічі із представниками Молодіжної ради Вапнярської громади та побажав їм успіху та впевненості рухатися далі в визначеному напрямку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь