ВАКЦИНАЦІЯ ПРОТИ COVID-19 В ГРОМАДІ РОЗПОЧАТА!

Дата: 01.04.2021 14:21
Кількість переглядів: 339

  Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   22 березня в Україні  розпочався  другий етап масової вакцинації проти COVID-19. У Вапнярській громаді щеплення відбуватимуться на базі місцевого пункту щеплення, який обладнаний  в Вапнярському медичному Центрі первинної медико-санітарної допомоги.  Згідно Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2  і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні у 2021-2022 рр. до вакцинації проти COVID-19 долучилися медики КПН «Вапнярський медичний центр ПМСД». Наступними є – жителі вапнярської громади з високим ризиком інфікування. Паралельно із вакцинуванням, медичні працівники Вапнярського Центру успішно завершили підготовку, оволоділи правилами організації та технікою проведення щеплень від коронавірусної хвороби, аби провести вакцинацію серед жителів Вапнярської громади, котрі на даному етапі підлягають вакцинації і тих, хто виявить бажання у найближчому майбутньому отримати захист від COVID-19. А стартує наступний етап вакцинації  відповідно до надходження вакцини в Вапнярський Центр ПМСД.

    Слід відзначити, що вакцинація проти COVID-19 в Україні відбувається у 5 етапів:

1-й етап — медики, які працюють із пацієнтами з COVID-19, персонал та мешканці закладів для літніх людей, військовослужбовці на фронті;

2-й етап — решта медичних працівників, люди віком 80+ та соціальні працівники;

3-й етап — люди віком 65–79 років, працівники критично важливих структур державної безпеки, працівники сфери освіти);

4-й етап — люди віком 60–64 роки, люди з хронічними захворюваннями, люди, що працюють та відбувають покарання в місцях обмеження волі);

5-й етап — решта дорослого населення України .

Усі бажаючі можуть записатися до списку очікування у зручний спосіб:

1) через портал чи мобільний застосунок «Дія»;

2) через національний контакт-центр МОЗ.

Як записатися через портал «Дія»?

Зайдіть на портал «Дія» https://diia.gov.uaза допомогою КЕП (електронного ключа, наприклад, податкової) чи BankID. Перейдіть у розділ «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19». Зазначте сферу діяльності. Оберіть місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Очікуйте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Як записатися через застосунок «Дія»?

Щоб зареєструватися через смартфон, завантажте мобільний застосунок «Дія 2.0» за посиланням https://go.diia.appта авторизуйтеся в ньому. У застосунку можна авторизуватися через Приват24, Monobank чи BankID НБУ.Зайдіть у розділ «Послуги» та оберіть «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19».Зазначте сферу діяльності.Оберіть місце, в якому ви хочете вакцинуватися.Перевірте свій номер телефону.Очікуйте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Як записатися через національний контакт-центр МОЗ?

Зателефонуйте на номер 0 800 60 20 19. Надайте оператору свої дані. Необхідно буде повідомити pеєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) або серію та номер паспорта.Оберіть місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Очікуйте повідомлення про запрошення на вакцинацію.Важливо! Зараз формується саме список очікування на вакцинацію. Коли настане етап вакцинації групи, до якої ви належите, з вами зв’яжуться і запропонують обрати конкретні дату і час щеплення.

    Одразу після введення вакцини людина залишається під наглядом медиків півгодини – для спостереженням за її станом (щоб за потреби надати медичну допомогу). Для цього у Вапнярському Центрі ПМСД обладнано спеціальну комфортну кімнату з всіма зручностями.

     Усі щеплення є добровільними та безоплатними.

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті https://vaccination.covid19.gov.ua.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь