Обґрунтування технічних та якісних характеристик
Обґрунтування технічних та якісних характеристик, його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення за предметом закупівлі згідно - ДК 021:2015: 03220000-9 - Овочі, фрукти та горіхи.
З метою забезпечення безперебійної роботи установи оголошена закупівля за процедурою відкритих торгів по предмету закупівлі згідно ДК 021:2015 – ДК 021:2015: 03220000-9 - Овочі, фрукти та горіхи.
Строк (термін) Постачання товару споживачу: з 01.01.2021 р. по 31.12.2021 р. В разі підписання Договору після 01.01.2021 року період постачання товару становить з дати підписання договору до 31.12.2021 року.
Очікуваний обсяг постачання:
№ |
Найменування предмета закупівлі |
Одиниця виміру |
Кількість
|
1. |
Мандарини |
кг |
278,0 |
2. |
Лимони |
кг |
94,0 |
3. |
Банани |
кг |
270,0 |
4. |
Яблука |
кг |
1095,0 |
5. |
Капуста |
кг |
1019,0 |
6. |
Цибуля |
кг |
850,0 |
7. |
Морква |
кг |
844,0 |
8. |
Буряк |
кг |
715,0 |
9. |
Помідори |
кг |
295,0 |
10. |
Огірки |
кг |
120,0 |
11 |
Перець |
кг |
101,0 |
Очікувана вартість - ДК 021:2015: 03220000-9 - Овочі, фрукти та горіхи – 83000,00 грн.
Конкретне найменування закупівлі:
Мандарини,лимони,банани,яблука,капуста,цибуля,морква,буряк,помідори,огірки,перець ДК 021:2015: 03220000-9 - Овочі, фрукти та горіхи.
Код ДК - ДК 021:2015: 03220000-9 - Овочі, фрукти та горіхи.
Місце поставки товару - Вапнярський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Ромашка» Вапнярської селищної ради: 24240, Вінницька область. Томашпільський район, смт. Вапнярка, вул. Гагаріна, 10.
Колоденський заклад дошкільної освіти (дитячий садок) «Капітошка» Вапнярської селищної ради: 24245, Вінницька область, Томашпільський район, с. Колоденка, вул. Центральна, 56А.
Височанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Томашпільської районної ради Вінницької області:24247, Вінницька обл, Томашпільський р-н., с. Високе, вул. Шкільна, 8.
Височанський дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) «Сонечко»: 24247, Вінницька обл, Томашпільський р-н., с. Високе, вул. Героїв Майдану, 44б
Марківський дошкільний навчальний заклад "Сонечко": 24248, Вінницька область, Томашпільський район, Марківська, с.Марківка, вул. Шкільна 35.
Антопільський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) "Чебурашка": 24249, Вінницька обл., Томашпільський район, с. Антопіль вул Молодіжна, 62.
Заклад дошкільної освіти ( ясла-садок) " Дзвіночок" с. Вербова Томашпільського району Вінницької області: 24246, Вінницька область, Томашпільський район, с.Вербова, вул. Зелена 2А.
Строк поставки товару - з 01.01.2021 р. по 31.12.2021 р. В разі підписання Договору після 01.01.2021 року період постачання товару становить з дати підписання договору до 31.12.2021 року.
Детальний опис предмета закупівлі та вимоги щодо якості.
№ з/п |
Найменування предмета закупівлі |
Якісні характеристики предмета закупівлі |
Одиниця виміру |
Кількість |
|
ДК 021:2015 – 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи |
|||||
1. |
Мандарини |
Якість мандаринів повинна відповідати вимогам ГОСТ 4428-82 «Мандарини. Технічні умови» або іншим затвердженим технічним умовам, розробленим відповідно до чинного законодавства. Мандарини мають бути свіжі, стиглі, чисті, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками та хворобами, з рівно зрізаною біля основи плода плодоніжкою. Допускаються плоди з відпавшею, але не вирваною плодоніжкою. Запах та смак – властиві свіжим мандаринам, без стороннього запаху та присмаку. Поставка товару – згідно заявки. |
кг |
278 |
|
2. |
Лимони |
Якість лимонів повинна відповідати вимогам ГОСТ 4429-82 «Лимони. Технічні умови» або іншим затвердженим технічним умовам, розробленим відповідно до чинного законодавства. Лимони мають бути свіжі, чисті, стиглі, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками та хворобами, з рівно зрізаною біля основи плода плодоніжкою. Допускаються плоди з відпавшею, але не вирваною плодоніжкою. Запах та смак повинні бути властиві свіжим лимонам, без стороннього запаху та присмаку. Забарвлення – світло-жовте, жовте. Не допускаються – плоди зелені, підморожені та гнилі. Тара (картонні харчові коробки, пластмасові харчові ящики, поліетиленові харчові пакети та т.ін.), яка має бути використана для пакування та транспортування плодів, повинна бути чистою, сухою, не пошкодженою, не зараженою сільськогосподарськими шкідниками та не повинна мати стороннього запаху. Поставка товару – згідно заявки. |
кг |
94 |
|
3. |
Банани |
Плоди середнього розміру, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, без ГМО. Зовнішній вигляд: свіжі, цілі, чисті, без механічних пошкоджень, не ушкоджені шкідниками чи хворобами, з жовтим забарвленням шкірки. М'якоть щільна, шкірка легко від неї відділяється. Не допустима перезрілість чи недозрілість. Поставка товару – згідно заявки. |
кг |
270 |
|
4. |
Яблука |
Яблука повинні відповідати вимогам ГОСТ 21122-76 або іншим затвердженим технічним умовам, розробленим відповідно до чинного законодавства. Яблука мають бути вищого або першого ґатунку, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Повинні бути свіжими, цілими, чистими, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості, без ознак гнилі. Колір відповідно до сорту, без плям. Мають бути обмеженими плоди з натисками, градобоїнами, ударами, пошкоджені шкідниками і хворобами. У яблуках вищого ґатунку не допускається загар, в'янення, підшкірна плямистість, побурення м'якоті. На вигляд яблука вищого ґатунку повинні бути добірними, крупними, першого — типовими за формою. Розмір не менше (мм): вищий ґатунок — 65, перший — 60. Плоди мають бути цілком розвиненими, цілими, чистими, без стороннього запаху і присмаку, без зайвої зовнішньої вологості. Транспортуються яблука в ящичних піддонах відповідно стандартів або у спеціальних контейнерах. Поставка товару – згідно заявки. |
кг |
1095 |
|
5. |
Капуста |
Капуста середньостигла, свіжа, ціла, здорова, чиста, щільна, без механічних пошкоджень та тріщин. Запах та смак – властиві даному сорту без стороннього запаху та смаку. Не допускається наявність гнилої, пошкодженої шкідниками, ураженої хворобами, в’ялої, підмороженої капусти. Розмір капустини в поперечному діаметрі 18-30 см. Вага капусти не менше 1 кг. Поставка товару – згідно заявки. |
кг |
1019 |
|
6. |
Цибуля |
Цибуля має бути не пошкодженою, високоякісною (гнила і зіпсована не допускається), чистою, не підмороженою, без надлишкової поверхневої вологості та без стороннього запаху і/або присмаку, розмір за максимальним діаметром поперечного розміру 7,0-10,0 см; вирощені в природних умовах без перевищеного вмісту хімічних речовин, без ГМО. Фасовані в сітки або ящики до 20 кг, товар має відповідати діючим стандартам якості та вимогам ДСТУ. Поставка товару – згідно заявки. |
кг |
850 |
|
7. |
Морква |
Морква вирощена в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, мають типові для ботанічного сорту форму та колір. Ціла, чиста, без зайвої зовнішньої вологості, незів’яі, непророслі, очищені від землі, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Колір відповідного виду, без плямистості. Смак, запах без сторонніх домішок. Зріла, із щільною шкіркою, без ознак гнилизни. Фасування: сітки по 20 кг. Упаковка товару повинна відповідати чинним державним стандартам і правилам, забезпечувати захист і зберігання товару від пошкодження під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження) Повинна відповідати умовам ГОСТ, ДСТУ, які діють на момент проведення процедури закупівлі. Поставка товару – згідно заявки. |
кг |
844 |
|
8. |
Буряк |
Овочі повинні бути дозрілі, чисті, без механічних пошкоджень та тріщин, не пророслі, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Запах, смак та колір – відповідно до сорту, без плям. Без стороннього запаху та смаку. Овочі повинні бути миті або очищені від землі сухим способом. Не допускається наявність гнилих, пошкоджених шкідниками, уражених хворобами, в’ялих, підморожених овочів. Поперечний діаметр 8-15 см. Без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості. Поставка товару – згідно заявки. |
кг |
715 |
|
9. |
Помідори |
Плоди червоного забарвлення, округлої форми, середнім діаметром не менше 4 см. Плоди свіжі, цілі, чисті, здорові, не зів'ялі, технічно стиглі, гладкі, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками і хворобами, без сонячних опіків. Запах і смак властиві даному сорту, без стороннього запаху і присмаку, середнього розміру. Без ГМО. Виробник Україна. Тара – фасування- картонні ящики Поставка товару – згідно заявки. |
кг |
295 |
|
10. |
Огірки |
Мають бути свіжі, чисті, не в'ялі, без гнилі, достатньо зрілі, без механічних пошкоджень та без пошкоджень шкідниками та хворобами, повнотілі, без порожнин, зеленого кольору з щільною м'якоттю, без сонячних опіків, середнього розміру, не перезрілі. Без ГМО. Виробник Україна. Тара – фасування –картонні ящики. Поставка товару – згідно заявки. |
кг |
120 |
|
11. |
Перець |
По формі плоди перцю повинні бути конусообразними, циліндричними. Колір повинен відповідати сорту перцю – жовтий, помаранчевий, червоний, зелений. Плоди свіжі, цілі, чисті, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками і хворобами, без сонячних опіків. Запах і смак властиві даному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Без ГМО. Виробник Україна. Тара – фасування по 20 – 25 кг в сітчасті мішки. Поставка товару – згідно заявки. |
кг |
101 |
Особливі вимоги до предмета закупівлі.
Товар, що є предметом даної закупівлі, повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам (ТУ, ДСТУ), затвердженим у встановленому законодавством України порядку, відповідати вимогам Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР (зі змінами), Законів України «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 р. №142-16, спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах», «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» від 15.08.2006 р. №620/563. Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, консервантів.
Запропонований товар повинен відповідати таким вимогам:
1. Кожна партія товару повинна відповідати заявці Замовника, та мати супроводжувальні документи, що підтверджують якість товару (документ про лабораторний контроль якості) із зазначенням строку придатності, умов зберігання та температурного режиму.
2. Строк придатності товару на момент поставки на склад замовника повинен становити не менше 90% від передбаченого виробником.
3. Товар повинен постачатися Замовнику у тарі, яка забезпечує зберігання при транспортуванні та відповідає установленим стандартам. Маркування - згідно діючих ТУ та ДСТУ.
4. Товар повинен передаватися Замовнику в упаковці підприємства виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою, в разі виявлення пошкоджень товар буде повернутий Постачальнику за його рахунок.
5. Учасник визначає ціни на товари, які він пропонує поставити за Договором, з урахуванням усіх своїх витрат на доставку, страхування товару, податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, усіх інших витрат, тощо.
Мета використання товару
Закупівля проводиться для потреб у 2021 році.