Обгрунтування технічних та якісних характеристик

Дата: 29.12.2020 18:44
Кількість переглядів: 770

Фото без опису

Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі

Кількісні, якісні характеристики:
Кількість дітей, які мають харчуватись (орієнтовно): 
Учні 1-4 класів та учні старших класів пільгових категорій – 460  дітей; 
Вихованці НВК (без пільгових категорій) – 20 дітей;
Вихованці НВК (діти з особливими освітніми потребами) – 1 дитина;
Вихованці НВК (діти із багатодітних сімей) – 4 дитини;
Учні груп продовженого дня – 75 дітей.

В закладах необхідно організувати харчування учнів за  наступними грошовими нормами (згідно чинних рішень органів місцевої влади:):
Учні 1-4 класів – 20,00 грн; 
Учні старших класів пільгових категорій – 20,00 грн;
Вихованці НВК (без пільгових категорій) – 30,00 грн (де 18,00 – кошти місцевого бюджету; 12,00 – батьківська плата);
Вихованці НВК (діти з особливими освітніми потребами) –30 грн;
Вихованці НВК (діти із багатодітних сімей) – 30,00 грн (де 24,00 – кошти місцевого бюджету; 6,00 – батьківська плата);
Учні груп продовженого дня – 5,00 грн

Учасник зобов’язаний організувати диференційоване, раціональне харчування дітей з обов’язковим включенням до раціону молочних, м’ясних, рибних, овочевих страв. 
Строк надання послуг:  до 31.12.2021 року
Послуги їдалень  повинні надаватися  безпосередньо на базі освітніх закладів.
Учасник відповідає за одержання всіх необхідних дозволів, ліцензій, сертифікатів та самостійно несе всі витрати на отримання таких дозволів, ліцензій, сертифікатів та інших документів.
Учасник визначає ціну на послуги, які він пропонує надати за Договором, з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, а також  інших витрат згідно чинного законодавства.

Учасник - Переможець повинен дотримуватись вимог чинного законодавства з надання послуг харчування, а саме, послуги з харчування дітей повинні надаватися з дотриманням вимог, встановлених: 
1. Порядком, надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України № 116 від 02 лютого 2011 року (зі змінами). 
2. Норм харчування, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 1591 від 22 листопада 2004 року „Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах” (зі змінами). 

 

Вимоги щодо організації харчування
Гаряче харчування учня повинно бути якісним, збалансованим та раціональним згідно норм харчування, визначених в Постанові КМУ № 1591 від 22.11.2004р. (зі змінами). 
Учасник зобов’язаний під час надання послуг застосовувати постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
 Учасник повинен забезпечити комплектацію їдалень закладів освіти кваліфікованими кадрами, які мають професійну освіту, згідно норм. Працівники, пов’язані з організацією харчування учнів, зобов’язані  пройти обов’язковий медичний огляд згідно чинного законодавства. 
 Продукти харчування та продовольча сировина повинні надходити до закладів разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість (накладні, сертифікати відповідності, висновки санітарно – епідеміологічної експертизи тощо) та мають відповідати вимогам наказу МОН України і МОЗ України "Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах" від 15.08.2006 № 620/563. 
Учасник повинен суворо дотримуватися правил приймання продуктів, що отримує їдальня, а також умов і строків зберігання та реалізації продуктів, що швидко псуються. Відповідальність за безпеку і якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на учасника, що забезпечує харчування учнів. 
Учасник повинен здійснювати обов’язкове проведення щоденного бракеражу страв за участю працівників закладу у відповідності з діючим положенням про бракераж на підприємствах громадського харчування. Ведення журналу бракеражу сирої продукції та іншої затвердженої документації. 
Учасник повинен дотримуватись умов і термінів зберігання продуктів харчування, технології приготування страв, правил особистої гігієни працівників харчоблоку. 
Учасник повинен забезпечити належне санітарне утримання приміщень харчоблоку, технологічного обладнання та інвентарю. 
Учасник має забезпечити їдальні закладів освіти посудом, кухонним інвентарем, спецодягом, миючими та дезінфікуючими засобами у відповідності до діючих норм. 
Щоденна кількість страв визначається згідно із замовленням, відповідно до фактичної кількості дітей. 
Технологічні та калькуляційні карти на страви повинні бути розроблені відповідно з дозволеними збірниками рецептур страв та кулінарних виробів.
Виконавець повинен надати послуги, якість яких відповідає умовам чинного законодавства, нормативно-технічним актам з дотримання вимог санітарних норм та охорони навколишнього середовища. Під час надання послуг відповідальність за збереження об’єктів Замовника та їх складових, дотримання протипожежного стану та вимог безпеки праці покладається на Виконавця, у т. ч. Виконавець несе у повному обсязі відповідальність за дотримання вимог охорони праці, виробничої санітарії, електробезпеки та пожежної безпеки, та інших робіт  необхідних для належного надання послуг. Відповідальність за дотримання робітниками режиму праці та відпочинку, забезпечення спеціальним одягом та взуттям, засобами індивідуального та колективного захисту, питною водою покладається на Виконавця. Допуск до виконання робіт робітників, що виконуватимуть роботи  (проходження обов’язкового медичного, наркологічного, психіатричного огляду, проходження навчання та перевірки знань з охорони праці, інструктажі з охорони праці) покладається на Виконавця в повному обсязі.  
Маркування має відповідати Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

 Технічні характеристики предмета закупівлі
 Орієнтовний перелік страв: 
• перші страви в асортименті;
• м’ясні страви в асортименті ;
• страви з птиці в асортименті;
• страви та кулінарні вироби з борошна;
•  рибні страви в асортименті
• страви з круп та макаронів ;
• гастрономія (сир твердий та масло вершкове)
• страви з кисломолочного сиру;
• страви з яєць;
• салати в асортименті ;
• компот зі свіжих фруктів або сухофруктів (по сезону), сік, чай,какао;
• хліб;
• випічка в асортименті;
• свіжі овочі, фрукти (за сезоном)

Вимоги до продуктів харчування:
Для приготування їжі не допускається використання молоковмісних та м’ясовмісних продуктів харчування, продуктів з додаванням рослинних жирів, синтетичних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, консервантів.

Кожна партія продуктів харчування повинна супроводжуватись декларацією виробника. 
Відповідальність за безпеку і якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на учасника, що забезпечує харчування учнів.

Очікувана вартість -  ДК 021:2015:55510000-8: Послуги їдалень - 1 772 436,00 грн.

Місце поставки товарів –
 1.Вапнярська загальноосвітня школа I-III ступенів №1 ім. І.Д.Черняховського Вапнярської селищної ради об’єднаної територіальної громади Томашпільського району Вінницької області: 24240, Вінницька область, Томашпільський район, смт Вапнярка, вул. Островського, 2.

2.Вапнярська загальноосвітня школа I-III ступенів №2 Вапнярської селищної ради об’єднаної територіальної громади Томашпільського району Вінницької області: 24240, Вінницька область, Томашпільський район, смт Вапнярка, вул.Шевченка,56.

3.Навчально-виховний комплекс «Вапнярська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів  № 3 – дошкільний навчальний заклад» Вапнярської селищної ради об’єднаної територіальної громади Томашпільського району Вінницької області: 24240, Вінницька область, Томашпільський район, смт Вапнярка, вул. Авіаторів, 145.

4.Марківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Томашпільської районної ради Вінницької області: 24248, Вінницька область, Томашпільський район, Марківська, с.Марківка, вул. Шкільна, 26

Важлива інформація    
Важлива інформація Завантажити

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь