Пошук

Мистецький проект «Різдво в Буші»

Дата: 15.01.2018 16:22
Кількість переглядів: 626

Мистецький проект «Різдво в Буші»

13 січня, на території державного історико-культурного заповідника «Буша» відбувся мистецький проект «Різдво в Буші» (с.БушаЯмпільського району), де були представлені обряди новорічно – різдвяного циклу.

Вапнярська ОТГ представила свою виставкову різдвяну світлицю з вертепом та виробами народних умільців з новорічно-різдвяним змістом.

Зокрема, були представлені вироби геометричної різьби по дереву Ігоря Філіпенка, вироби з бісеру та соломи (павуки, дідух, кіт і миша) майстрині Тетяни Бейфер, вироби із природніх матеріалів (кукурудзи)«Янголята»майстрині Галини Філіпенко, витинанки - Поліни Фуштей.

 

У світлиці відвідувачів зустрічала господиня – Галина Філіпенко, яка щедро пригощала кутею, народними стравами, напоями та різдвяною випічкою. Представляли світлицю зимовими національними костюмами, щедрівками та колядками аматори народного мистецтвас.Високого.

Була представлена Вапнярська ОТГ ще й у святковій концертній програмі. Так, на центральній сцені мистецького проекту народний аматорський колектив «Рапсодія» (керівник Р.Волошин) виконав композицію М.Леонтовича «Щедрик».

Окрім того, учасники цього проекту мали можливість відвідати   «Містечко майстрів» - виставку-ярмарок виробів різних видів народного мистецтва народних умільців з Вінниччини.

Ми, українці, зобов’язані пам’ятати якого ми роду та на якій благословенній землі живемо та передавати наші традиції з покоління в покоління .

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь