Смачна новина зими, що минає. Приємно, що наша громада крокує в ногу з часом.

Дата: 29.02.2020 11:54
Кількість переглядів: 664

У закладах загальної середньої освіти Вапнярської ОТГ впроваджують нове шкільне харчування за рецептами переможця проєкту «Майстер Шеф»

 

Шкільне харчування – доволі непроста та болюча тема, яку щороку з початком навчального процесу загострюють небайдужі батьки, котрі незадоволені тим, чим  обідають їхні діти. У Вапнярській громаді про учнівське меню в черговий раз заговорили   на нараді відділу освіти, культури, молоді та спорту для працівників закладів освіти, відповідальних за організацію харчування та директора госпрозрахункового комбінату громадського харчування Мартинюк Л.В.

Було прийнято рішення про перехід на «Нове шкільне харчування». Зазначимо, «Нове шкільне харчування» — це проєкт з покращення культури харчування у школах України, заснований кулінарним експертом Євгеном Клопотенко.

У рамках проєкту Євгеном було розроблено «Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах», а також план впровадження нової шкільної культури харчування у шкільній їдальні по всій Україні.

У збірнику — звичні продукти, з яких готують в усіх їдальнях, просто, окрім звичних страв на кшталт салату з буряка, тушкованої курки та борщу, у збірнику є також незвичні для шкільних їдалень салат «Табуле», кебаб, суп авголемоне, полента, ньокі, мінестроне. Закладам освіти було запропоновано   самостійно обирати  меню та його презентацію.

           Кухарі Вапнярської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, 20 лютого, почастували учнів    школи такими стравами:  борщ з картоплею, гречана каша, курка з паприкою під цибулевим соусом, чай «Каркаде».

Діти були задоволені новими стравами та з великим апетитом спустошували свої порції.

Фото без опису

21 лютого 2020 року у Вапнярській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 було запроваджено экспериментально меню, що включало страви: суп  овочевий, картопляне пюре з соком буряка, нагетси курячі,  салат з червоної капусти з соусом, лимонад. Кухарі почули багато слів похвали та вдячності.

 

27 лютого 2020 року у НВК «Вапнярська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3-ДНЗ» також було організовано харчування, якому передувало   завчасно підготовлене  два меню, із яких кожен учень, який харчується, міг обрати собі страви до вподоби. І ось настав той день, якого чекали учні та працівники їдальні. Хвилювалися, чи сподобаються страви, які запропонував шеф-кухар Є.Клопотенко. Однак, сподівання перевершили себе! Смачна рибна юшка, гарно присмакована насінням та твердим сиром, звичайні овочеві салати, чай «Каркаде», лимонад, печеня та курячий шніцель із гречаною кашею дуже сподобалися дітям. Більшість із них, виходячи із їдальні, запитували про те, чи завтра буде такий самий смачний обід . Чи важко було працівникам їдальні це приготувати? «Зовсім ні!» - запевнили вони.

Обговорення доцільності впровадження  даного проєкту відбудеться  на черговій нараді відділу освіти, культури, молоді та спорту 4 березня 2020 року.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь