ЛІКВІДАЦІЯ АМБРОЗІЇ !

Дата: 18.07.2019 09:13
Кількість переглядів: 1045

У В А Г А   !!!

            Відповідно до розпорядження селищного голови № 115 від 12.07.2019 р. «Про знищення амброзії полинолистої на території Вапнярської ОТГ» розпочалися заходи щодо ліквідації порослі цієї небезпечної рослини.

Довідкова інформація : амброзія полинолиста – небезпечний для людини і довкілля бур`ян, який має карантине значення в Україні. Шкодочинність амброзії в районах масового поширення винятково велика. Вона складається зі зниження врожайності сільськогосподарських культур. Погіршення якості кормів, зниження продуктивності пасовищ і негативного впливу на людей. Розвиваючи потужну надземну масу й корневу систему, амброзія сильно пригнічує культурні рослини та споживає з грунту дуже велику кількість поживних речовин і вологи.

Амброзія полинолиста засмічує всі польові культури, особливо просапані та зернові, а також городи, сади, виноградники, луки, пасовища, полезахисні лісосмуги. Часто зустрічається на узбіччях залізниць, шосейних і грунтових доріг, по берегах річок і ставків, на пустищах і  інших не оброблюваних землях, на вулицях, присадибних ділянках населених пунктів, скрізь, де порушений природний рослинний покрив. Посіви озимих кульутр вона засмічує менше.

Амброзію полинолисту з повним правом можна назвати екологічнонебезпечним бур`яном. Добре відомо, що пилок амброзії викликає у людей захворювання – амброзійнийполіноз.

Амброзія полинолиста розмножується лише насінням, яке утворюється у великій кількості. Невеликі рослини продуктують 50-3000 насінин, добре розвинені рослини можуть давати по 3-40 тис. насінин.

Станом на 01.01.2019 року поширення амброзії полинолистої в Томашпільському районі становить 4,01 га, що підтверджено розпорядженням Томашпільської райдержадміністрації № 354 від 14.08.2008 року та № 299 від 07.09.2018 р.

Інформація надана Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Звертаємось до всіх жителів громади, керівників підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності – вкрай важливо протягом липня – вересня провести обробіток шкідливої порослі амброзії та інших бур`янів гербіцидами, знищити бур`яни механічним шляхом!    

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь