Пошук

24 ЛЮТОГО ВІДБУВСЯ ЗВІТ ГОЛОВИ ВАПНЯРСЬКОЇ ОТГ

Дата: 27.02.2017 11:59
Кількість переглядів: 820

         

 

 24 лютого 2017 року в будинку культури відбувся звіт Горенюка О.П. - гололови Вапнярської обєднаної територіально громади.

 Детальніше про виконання заходів соціально-економічно розвитку Вапнярської ОТГ читайте нижче.

 

 

 

 

 

Селищна рада є колегіальним органом, який представляє спільні інтереси об’єднаної територіальної громади. Тому все, що зроблено за звітний період, є результатом колективної роботи кожного депутата, постійних комісій, сесійної діяльності, виконавчого апарату селищної ради; співпраці з обласною державною адміністрацією, районною державною адміністрацією, та громадським активом.

Як ви знаєте, 28 серпня 2016 року, відбулись перші місцеві вибори голови та депутатського корпусу селищної ради об’єднаної територіальної громади.

До складу Вапнярської об’єднаної територіальної громади ввійшло село Колоденка.

В цілому населення Вапнярсьої об’єднаної територіальної громади нараховує 8780 осіб (це не рахуючи тих, які проживають без реєстрації).

 Із них:

- 8 -  інвалідів Великої Вітчизняної війни,

- 7 – інвалідів війни,

- 22 - учасники бойових дій,

- 85 - учасників війни,

- 52 - учасників АТО,

- 56 - воїнів-інтернаціоналістів,

- 59 – сім’ї загиблих,

- 15 – ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС,

- 5 -  вдів ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС і одна евакуйована особа,

- 113 - інвалідів дитинства (до 18 років – 38, після 18 років – 75);

- дітей під опікою – 19;

- дітей-сиріт – 5;

- багатодітних сімей –  56,

- інвалідів І-ІІ-ІІІ-ої групи – 321,

- матерів-одиночок – 114,

- неповних сімей – 34,

- прийомних сімей – 6

Всі вони відносяться до категорії громадян, які перебувають під особливою увагою і яким надається допомога. Протягом минулого року вапнярчанам було надано матеріальну допомогу на загальну суму 42500 грн.,  із них: 23600 грн. – на лікування хворим жителям селища, 5600 грн. – інвалідам дитинства, 13300 грн.- допомога військовослужбовцям, які перебувають в зоні АТО.

У 2016 році в селищі одружилося 37 пар, народилося 59 діток, а 94 вапнярчани відійшло у вічність.

На території Вапнярської селищної ради знаходяться музична школа, в якій навчаються 125 дітей, та три загальноосвітні заклади, в яких навчається 824 учні.  Реорганізовану школу-сад «Капітошка», відвідують 30 маленьких вапнярчан із військового містечка, а дитячий садочок «Ромашка» відвідують 213 діточок. Селищна рада продовжує співпрацювати з педагогічними колективами шкіл та спільно вирішувати ті питання, які виникають у процесі навчання.

 Рішенням сесії  Вапнярської об’єднаної територіальної громади, від 20.12.2016 року, «Про прийняття об’єктів, що є спільною власністю територіальних громад Томашпільського району до комунальної власності Вапнярської об’єднаної територіальної громади», з 01.01.2017 року на утримання селищної ради об’єднаної територіальної громади передано три загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ступенів, та дитячу музичну школу. Організація харчування, виплата  заробітної плати технічному персоналу, оплата енергоносіїв, здійснюватиметься за рахунок коштів селищного бюджету, педагогам за рахунок субвенцій з державного бюджету.

Також на території Вапнярки функціонує 11 установ та організацій, які є комунальною власністю селищної ради, а саме: Вапнярська селищна рада, селищний будинок культури, бібліотека, дитячий садок «Ромашка», спортивний комплекс, територіальна місцева пожежна частина, КП «Вапнярський ринок», КВЕП «Вапнярка водоканал», Вапнярський комбінат комунальних підприємств, комунальне підприємство «Вапнярське», КУ «Вапнярська міська лікарня», про роботу яких далі розповім детальніше.

Територіальна громада селища Вапнярка є основним носієм функцій і повноважень місцевого самоврядування, які здійснюються через селищну раду, її виконавчі органи і органи самоорганізації населення з метою якісного надання соціально-економічних, культурних, побутових та інших потреб жителів об’єданої територіальної громади.

 Депутати Вапнярської селищної ради відповідно до закону наділені правом представляти інтереси територіальної громади і приймати від її імені відповідні рішення.

Селищна рада та її виконавчий комітет у своїй роботі керуються Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про державний бюджет України» та іншими нормативними документами Верховної Ради, Кабінету Міністрів, а також Статутом об’єднаної територіальної громади селища Вапнярка.

Всі питання, які стосуються соціально-економічного, культурного, побутового та іншого розвитку вирішуються безпосередньо через виконавчий орган та депутатів місцевого рівня.

 

Згідно з Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» селищна рада об’єднаної територіальної громади працювала сесійно. Протягом звітного періоду було проведено 13 сесій селищної ради. Основні питання, що вносилися до порядку денного сесій, - це реорганізація селищної ради, затвердження бюджету та внесення змін до нього, виділення земельних ділянок, питання соціально-економічного й культурно-освітнього розвитку, сфери охорони довкілля.

Депутати селищної ради згідно з своїми повноваженнями надають допомогу жителям селища, які проживають на відповідних округах.

Відповідно до законодавства голова ради в межах своїх повноважень видає розпорядження. За звітний період мною видано 138 розпоряджень з основної діяльності.

Основну виконавчу роботу виконує виконавчий                           комітет селищної ради. Згідно із законом засідання виконавчого комітету скликаються один раз на місяць. Протягом звітного періоду було проведено 12 засідання виконавчого комітету, на яких було розглянуто 152 основних питань, які планувались для розгляду, 11 питання – в порядку контролю та близько 137 питань – за заявами громадян селища та зверненнями організацій чи підприємств.

З метою забезпечення доступу громадян до інформації щодо діяльності селищної ради у нинішньому році створено офіційну сторінку  веб-сайту Вапнярської об’єднаної територіальної громади. В наших найближчих планах приведення веб-сайту у відповідність до вимог сьогодення, що, в свою чергу, дозволить організувати зворотній зв’язок з громадськістю на сучасному рівні. Вже напрацьовані пропозиції щодо змін в структурі сайту.

Головним завданням у діяльності селищної ради є організація виконання бюджету, який є основою виконання програми соціально-економічного розвитку територіальної громади. 

Так за 2016 рік дохідна частина бюджету Вапнярської селищної ради, по загальному фонду виконана на 97,3%, надійшло доходів 8.320.294 грн., із них субвенція на освіту і культуру становить 4.204.129 грн., КУ «Вапнярська міська лікарня», профінансована на 1.079.414 грн., з районного бюджету із них 100.000 грн., кошти місцевого бюджету.

Залишок коштів станом на 01.01.2017 року, по загальному фонду становить 401.309 грн., по спеціальному 188.375 грн..

                                                                                                                                                                                                                                         

 

Вапнярська селищна рада

Вапнярською селищною радою  за звітний період, приймалася активна участь у підготовці пропозицій до проектів програм економічного розвитку, проектів цільових програм з інших питань, та їх реалізації. Зокрема:

 Було зареєстровано три грантових проєкта:

  1. «Придбання двох сміттєвозів та 250 сміттєвих баків» - на суму 2,7 млн. грн. в екологічному фонді Вінницької області – проект на стадії розгляду.
  2. «Придбання двох автобусів для потреб Вапнярської ОТГ» - на суму 3 млн. грн. в державному фонді регіонального розвитку – проект на стадії оцінювання.
  3. «Сучасний підхід з поводженням ТПВ» - на суму 200 тис.грн. в 14 обласному конкурсі фінансування проектів спрямованих на покращення інфраструктури. Проект на стадії розгляду.

Також з бюджету Вапнярської селищної ради за минулий рік профінансовано:

- 95000 грн., субвенція до районного бюджету на харчування дітей 1-4 класів;

- 15000 грн., субвенція на лікування хворим на гіпертонію;

-5600 грн. матеріальна допомога інвалідам дитинства;

- 23600 грн. допомога на лікування;

- 13300 грн. допомога учасникам АТО:

-5000 грн. допомога на поховання;

-8600 грн. до Дня перемоги;

-2500 грн. до Дня виводу військ з Афганістану;

- 8000 грн. до Дня 8 березня;

-8500 грн. до Дня захисника України.

Закуплено та встановлено 2 – ігрових комплекса «Фаріон» та «Замок пригод» на суму – 227.400 грн., 

- до новорічних свят виділено 40.685 грн., це новорічні подарунки (солодощі) на дитячий садок, в кількості 220 –ти подарунків, на суму 16.500 –грн., та 691 подарунок для дітей селища на суму 24.185 грн.,

а також придбано ноутбук на суму 10.562 грн., 2 персональних комп’ютери на суму 18.870 грн., монітор -3296 грн, безперебійник у кількості 3-х штук на суму -4.090 грн.,  закуплено 1790 літрів бензину на суму 37.026 грн., газу 8.426 л. на суму 84.556 грн., запчастини 35.686 грн., на придбання товарів господарчого призначення, інвентар та канцелярські предмети витрачено 35128 грн.

 

       Вапнярський селищний Будинок культури

Протягом звітного періоду у Будинку культури для покращення інтер’єру закуплено вбрання сцени (куліси, падуги, французький занавіс), в сумі -36954 грн.,

Для проведення новорічної вистави за участі Вінницької філармонії для дітей селища використано 6 тис грн.,

Закуплено:

6 святкових стільців вартістю - 7530 грн.,

трибуну - 5995 грн., також було придбано сувенірні книги «Історія Вапнярки»  автора М.Й. Марущака в кількості 50 шт. на суму 10000 тис.. Господарчий інвентар, миючі та канцелярські товари  10715 грн.

 

 

Вапнярська селищна бібліотека

Фонд бібліотеки становить 25498 примірників. З обмінно-резервного фонду бібліотека отримала 37 книг на суму 3500 грн..

Закуплено:

  • пилосос «Самсунг» вартість якого 1920 грн.,
  • 2 виставочних стилажі на суму 6020 грн.,
  • 4 шафи каталожні на суму 6712 грн.,
  • електрочайник 350 грн.,

придбано жалюзі у кількості 7-шт на суму 8610 грн., на господарчий інвентар, товари та канцтовари витрачено 9817 грн.

 

Дитячий садок «Ромашка»

 Дитячий садок відвідує 213 діток. У звітному періоді  на  харчування  

дітей садочка використано кошти  в сумі 329.777 грн.. (Проплата часткового ремонту системи опалення дитячого садка становить  60000 тис грн..)

До Дня Святого Миколая придбано подарунки та солодощі на суму 2000 грн.. Для святкування нового року закуплено 220 новорічних подарунків на – 16500  грн.,              

Придбано:

  • 7 дитячих шаф на суму 16100 грн.,
  • жалюзі горизонтальні вартістю 1840 грн.,
  • ваги побутові  600 грн.,
  • бочки харчові в кількості 7 –шт., на суму 1444 грн.,
  • електронасос на - 560 грн..

 бензину на суму 26203 грн., запчастини 9582 грн.,

                        закуплено господарчі товари, робочий інвентар та миючі засоби – на суму 24820 грн., придбано медикаментів на 1906 грн..

Вапнярський спорткомплекс

У спорткомплексі створено всі умови для занять спортом. Тут діють різні секції та гуртки, є тренажери для занять фітнесом, спортивний зал, більярд, вбиральні та душеві. І приємно зазначити, що це дає позитивні й гарні  результати - наші діти беруть участь у змаганнях, завойовуючи призові місця. Для участі у змаганнях наших спортсменів не лише виділяються кошти з місцевого бюджету, а й надається матеріальна допомога підприємцями селища.

Працівниками спорткомплексу виконано поточний ремонт приміщення на суму 9574 грн., закуплено 10 пуфиків вартістю 1489 грн., для занять фітнесом.

Витрати на  господарчі товари становлять 3200 грн..

 

КВЕП «Вапнярка водоканал»

КВЕП «Вапнярка водоканал» працювало згідно сталого графіку подачі води, затвердженого сесією Вапнярської селищної ради від 04.04. 2016 року, а саме: початок роботи насосної станції с. Кислицьке з 5.30 год. до 12.00 год. та з 17.00 до 23.00 год. з перервою з 12.00 по 17.00 год..  Субота – подача з 5.30 до 23.00 без перерви.

        За період жовтень 2015 року – лютий 2016 року  КВЕП «Вапнярка водоканал» були проведені роботи по дотриманню технічних та технологічних норм подачі питної води та приймання  стоків.

       Ліквідовано 82 прориви водогінної мережі та 8 проривів каналізаційних мереж.

       Проведено електровимірювальні роботи на суму 9 237,00 грн. по всіх підпорядкованих об’єктах.

       Відремонтовано автотракторну техніку на суму 24 783,89 гривень.

      На зимній період були проведені підготовчі роботи по складанню проектно-технічної документації для будівництва підкачувальної станції (РЧВ) в районі Містечка, а також заміни центрального водогону від насосної станції с. Кислицьке  до смт. Вапнярки протяжністю 8, 08 км., та центрального водогону по смт. Вапнярка протяжністю близько 12 км.

      Завдяки змінам у Статутному фонді КВЕП «Вапнярка водоканал», проведено роботи по ремонту водогонів по вул.. Нахімова -  140м, вул. Піонерській - 220 м, вул.. Лесі Українки - 100 м. Щоквартально проводиться аналіз питної води .

Поліпшено водопостачання жителів району Нафтобази (сільгосптехніка) смт. Вапнярки кількістю 200 м Ø110мм.На літньо-осінній період планується заміна каналізаційної мережі в районі ПЧ-21 близько 200м, а також проведення ремонтних робіт повітрогонів 300 м для повітроходу на аеротенках №3 і №4 очисних споруд.

       Змінено тарифи з 01. 12. 2016 року на водопостачання та водовідведення, згідно рішення 5 сесії  8 скликання від 30 листопада 2016 року Вапнярської селищної ради. Для населення вода – 10,00 грн. з ПДВ, водовідведення – 12,00 грн. з ПДВ. Для організацій вода – 28,31 грн. з ПДВ, водовідведення – 27,17 грн. з ПДВ.

Для поповнення статутного фонду КВЕП «Вапнярка водоканал»,   виділено коштів в сумі 100000 тис. грн., відшкодовано тарифів на суму 266.000 тис., грн.. Вапнярською селищною  радою відшкодовано   КВЕП «Вапнярка водоканал» різницю в тарифах 399,80 тис. грн.., сума заборгованості селищної ради станом на 01.01.2017 року становить 795, 60 тис. грн.. за 2016 рік.

 

Комунальне підприємство «Вапнярське»,

Комунальне підприємство «Вапнярський комбінат комунальних підприємств»

Основним завданням комунальних підприємств являється благоустрій об’єднаної територіальної громади.

         Всі рішення Вапнярської  селищної ради щодо благоустрою селища є обов’язковими для виконання  не тільки комунальних підприємств, а й для всіх розміщених на території  селища підприємств,  установ, організацій  всіх  форм власності , а також  окремих громадян.

       Фінансування  заходів з благоустрою населеного пункту здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету.

       Благоустрій прибудинкових територій  та власників житлових будинків здійснюється  за рахунок  самих власників.

       Комунальні підприємства Вапнярської селищної ради надають жителям селища платні послуги з вивозу побутового сміття. Вартість з вивозу сміття від населення  на даний час становить 10 гривень з одного чоловіка. Але є багато людей, які не проплачують за вивіз сміття, не дивлячись на те, що ця сума не є суттєвою, люди не мають бажання сплачувати ці кошти, і самотушки створюють стихійні звалища сміття, засмічуючи лісосмуги та околиці селища.

         В селищі існує діюче санкціоноване сміттєзвалище, на якому періодично проводиться благоустрій силами комунальних підприємств.

 

      Щодо освітлення  селища – в 2016 році замінено 200 лампочок по вулицях селища, на сучасні енергозберігаючі, що дало змогу зменшити витрати на вуличне освітлення. Також є  проблема з їх заміною, в нас відсутня вишка, але питання з вишкою вирішується.

       Комунальні   підприємства цієї  зими відчули на собі всі примхи погоди. В зв’язку з  відсутністю спеціальної техніки для чистки тротуарів  люди чистили їх від снігу вручну, але 7 робітників з благоустрою не можуть справитися за один день з таким об»ємом  робіт, тому було б не зайвим, якби всі  власники  підприємств, організацій , підприємці   самі  прибрали сніг з своїх прилеглих території.

    Для чистки  вулиць від  снігу було задіяно 2 трактори Т-40 з відвалом, та трикутником. Зачищені та посипані піщаною сумішшю тротуари та вулиці, але в першу чергу вулиці, що ведуть до шкіл та дитячого садочку, до лікарень  та кладовищ.

 В’їздну дорогу до села Колоденка так звану «Куркову гору», було вирівняно та підсипано твердим підсипним матеріалом.

Всипано об’їздну дорогу через мікрорайон циганка, підсипного матеріалу витрачено 1150 т, користуючись нагодою хочу подякувати народному депутату України Споришу І.Д., генеральному директору ТОВ ADM Вапнярський елеватор Поліщуку О.Д., генеральному директору ТОВ «Зелена Долина» Мороз Ю.А., за надану благодійну допомогу.  

Заасфальтувано тротуар по вулю Миру, зроблено клумбу.   

       Відремонтовано  зливову каналізацію по вул. Незалежності.

В поточному році, з березня по квітень місяць, заплановано провести двомісячник з благоустрою території населеного пункту об’єднаної територіальної громади.

До роботи якого будуть залучені  працівники комунальних підприємств, небайдужі жителі селища Вапнярка та села Колоденка.

       Запрошуємо всіх небайдужих прийняти участь в двомісячнику і достойно підготуватись до свята Пасхи та Трійці.

 

КУ «Вапнярська міська лікарня»

В результаті реорганізації цілісного майнового комплексу Державний заклад «Лінійна лікарня станції Вапнярка Державне підприємство «Одеська залізниця», створено комунальну установу «ВАПНЯРСЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ»  шляхом перетворення в юридичну особу та прийняттям в комунальну власність територіальної громади селища Вапнярка.

Основною метою лікарні є забезпечення населення (понад 8 тис) кваліфікованим лікуванням та реабілітацією хворих терапевтичного, неврологічного,  та інших профілів переважно медикаментозною терапією, фізіотерапією, дієтичним харчуванням та іншими методами.

Як свідчить статистика, кількість відвідувань за 2016 рік складає – 30197 осіб,  в стаціонарі лікарні проліковано 1034 хворих по різних нозологіях.

Видано 1156 листків непрацездатності.

Проведено 72422 лабораторних обстеження, 1972 рентгенологічних досліджень, діагностично функціональних обстежень – 2633, відпущено 3786 фізіопроцедур.

У звітному році КУ «Вапнярська міська лікарня», профінансована на 1.079.414 грн., з районного бюджету із них 100.000 грн., кошти місцевого бюджету.

Також рішенням сесії Вапнярської селищної ради проініційовано звернення до Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА та Вінницької обласної ради щодо віднесення Вапнярської об’єднаної територіальної громади до Тульчинського госпітального округу.

 

Вапнярська МТПК

У звітному періоді для потреб місцевої пожежної команди:

- закуплено 1855 л. бензину на суму 38898 грн.,     

 Дров для опалення приміщення на суму - 4102 грн., запчастини - 5441 грн.

В приміщені пожежної частини проведено поточний ремонт, замінено 5 вікон на енергозберігаючі, які коштують -20287 грн., закуплено 4  вогнегасники на суму -2778 грн.,  мотопомпу вартістю – 3810 грн, та шланг всмоктувальний -900 грн..

Придбано набір комбінованих ключів на суму 980 грн. Господарчі витрати на закупівлю господарчого інвентара та матеріалів становлять 1900 грн..

Техніка територіальної місцевої пожежної частини завжди знаходиться в технічно справному стані, пожежні машини готові в будь-яку мить виїхати на ліквідацію пожеж чи стихійних лих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь